Slavenais itāļu siers “Mascarpone” ir ļoti gards un veselīgs, tajā ir daudz triptofāna, kas veicina prieka hormona – serotonīna – veidošanos.
Šajā sierā arī ir daudz olbaltumvielu, kas nostiprina imunitāti un neļauj “pieķerties” slimībām.
Turklāt, to gatavojot, vispār nav vajadzīgs sāls.
“Mascarpone” tipa sierus izmanto dažādu ēdienu gatavošanai.
Tomēr daudzi nezina, ka šo lielisko sieru var viegli pagatavot pats, pirmkārt, skaidri zinot visas sastāvdaļas un, otrkārt, ietaupot ne mazums naudas.
Klasiskajā versijā siera pagatavošana ir visai ilgs process, tāpēc liksim lietā vienkāršotu recepti!
Mājas siers “Mascarpone” no krējuma
Šis vieglais variants patiks tiem, kuri bieži gatavo tiramisu un siera kūkas. Šiem desertiem mājas maskarpone ir kā radīts!
Sastāvdaļas
200 ml piena (3,2%)
800 ml krējuma (33%)
2 tējkarotes citrona sulas
Pagatavošana
Apvieno pienu un krējumu, visu rūpīgi izmaisa.
Tad liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot.
Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nepaceltos virs 75 grādiem.
Pielej citrona sulu un atkal samaisa.
Pa šo laiku šķidrums katlā būs savilcies. Pats galvenais – neļaut tam uzvārīties.
Izslēdz karsēšanu un ļauj atdzist.
Caurdurī liek 5-7 kārtas marles, kas izmērcēta ūdenī. Ielej piena maisījumu.
Atstāj uz pāris stundām, lai notecētu liekais šķidrums.
Pēc tam iegūto sieru rūpīgi nospiež.
Labu apetīti!